Nejvíce jí k tomu pomohlo vítězství v obřím slalomu na mistrovství České republiky ve Špindlerově Mlýně a osm dalších triumfů v republikových závodech. Co se již diváci na krásném pořadu nedozvěděli, je to, že tato nadějná závodnice, která závodí v Česku v barvách SA Špičák, stačila ještě v minulém roce vydobýt titul mistryně dvou německých zemí a u sousedů v dresu SC Zwiesel vyhrát ještě další tři kvalitně obsazené závody.

Mimořádným úspěchem bylo její 11. místo v žákovském FIS obřím slalomu v italském Abetone, který je pokládán za neoficiální mistrovství Evropy žáků. Neméně úspěšně zahájila letošní rok, když v lednu vybojovala zlatou medaili ve slalomu na olympiádě dětí a mládeže na Klínovci.

Dorostenci Klatov v Plzni nebodovali.
Dorostenci Klatov v Plzni nebodovali

Tato medaile byla cenná tím, že Nicol v prvním kole byla až pátá a také tím, že Plzeňský kraj nejcennějších medailí měl v součtu všech olympijských sportů málo. Dodejme, že na prestižní olympiádě ještě skončila čtvrtá v obřím slalomu.

Výsledky Zemanovou vynesly právem do reprezentace České republiky a barvy naší země hájila již ve třech mezinárodních závodech – ve Skiinterkriteriu v Říčkách, v rakouském Hochfugenui i německých závodech, obdobným našim UKZ.

Minulý týden mladičká Zemanová bojovala také na závodech OPA CUPU ve španělských Pyrenejích, kde se neztratila v konkurenci osmdesáti předních závodnic z celého světa. Navíc většinou o rok starších. Nejlepších umístění dosáhla v podobě 4. a 7. místa v sousedním Rakousku.

V prvním domácím republikovém závodě této sezony ve Špindlerově Mlýně dosáhla skvělého třetího místa v obřím slalomu. Velké uznání samozřejmě nepatří jen jí, ale i jejím trenérům a rodičům.

Jaroslav Frič

Masopust ve Velkém Boru.
FOTO, VIDEO: Velký Bor si užil masopustní veselí