Kurzy ale dokončit nemohli. „U několika kurzů nám chybí závěrečné plesy. Protože momentálně je povolena na těchto akcích účast pouze do sta lidí, rodiče a příbuzní tanečníků by se na závěrečné nedostali. Proto jsme kurzy zastavili a tyto plesy jsou posunuty většinou na březen,“ řekl Deníku Pavel Cích.

Stodská taneční škola vede kurzy pro mládež i dospělé na Tachovsku, Domažlicku a na západním Plzeňsku. „Věříme, že v březnu už taková opatření nebudou a bude možné všechny kurzy dokončit,“ dodal taneční mistr s tím, že zájem mezi lidmi o taneční je, například v Horšovském Týně budou začínat dva kurzy, jeden pro začátečníky a jeden pro pokročilé, měl by se tam uskutečnit i kurz pro mládež.

Taneční pro dospělé začali organizovat také v Přimdě. Tam doposud neměli vhodné prostory.

Knihovna. Ilustrační foto.
Žáci výtvarného oboru vystavují v knihovně

Město ale dokončilo rekonstrukci sálu, a tak zde koncem ledna zahájil taneční kurz pro dospělé. „Je vidět, že akce tohoto typu chyběly. Zájem o taneční nás překvapil, přihlásilo se patnáct párů,“ řekl Deníku starosta Přimdy Jiří Kadera.

Podobně úspěšné jsou také taneční v Bezdružicích. „Taneční pro dospělé jsme poprvé uspořádali v roce 2020 ještě před první vlnou pandemie a byl velký zájem, přihlášeno bylo osmnáct párů. Lidé měli zájem i o další ročník, loni ale nebylo možné kurz uspořádat,“ uvedl starosta Lumír Kadlec, který je rovněž jedním z tanečníků. „Taneční jsme mohli zorganizovat opět letos, je nás dvanáct párů,“ doplnil starosta Bezdružic s tím, že společenský sál je dostatečně velký na to, aby bylo možné dodržet rozestupy mezi páry. Navíc se neprodává občerstvení, to si nosí tanečníci s sebou. Samozřejmostí je prokázání bezinfekčnosti před jednotlivými lekcemi.