„Od počátku ledna bude náš dopravní úřad také vydávat tolik očekávané značky na přání. Oproti stávajícím, kde bylo poměrně jednoduché nahradit převozovou značku za značkou stálou, bude proces o něco delší. Nelze očekávat, že by si ji žadatel odnesl ten den nebo některý z následujících dní. Nejdříve bude žádost muset projít posouzením, zda je možné takový název či jméno na značce skutečně mít. Poté, pokud bude řízení shledáno jako oprávněné, bude jeho požadavek zaslán k výrobě. Proces tak bude delší o několik dnů či týdnů než nyní," uvedl starosta města Rudolf Salvetr.

Ten také apeluje na řidiče, aby, pokud zvažují značku na přání, se svým požadavkem přicházeli v předstihu před koupí auta a počítali s tím, že nebude vyrobena za pár dní.

Na registrační značce by měla být vždy kombinace čísel a názvu. Značka projde posouzením jednak slov, která ohrožují dobré mravy, a dále také soupisem chráněných značek, které mají firmy či politické strany patentované.

Poplatek je 5000 Kč za jednu tabulku, tzn. 10 000 Kč za dvě registrační značky pro osobní automobil.

V případě auta je značka složená z osmi znaků, pro motocykly je provedena sedmi znaky, v případě mopedu jde o pět znaků.