„Dlouhá léta naše škola spolupracuje s institutem Radima Janouška. Jsme velice rádi, protože žáci mají možnost získat nové vědomosti a naučit se novým dovednostem. Do kurzu se přihlásilo 25 žáků," řekl ředitel školy Vladislav Smolík.

Jde o týdenní kurz intenzivního učení, které začíná v osm ráno a končí v 16 hodin. „Během kurzu se žáci naučí kompletní sadu zbožíznalectví, probíráme čiré destiláty, ušlechtilé destiláty, vína, likéry, sirupy a podobně, ale také kompletní barové zázemí i etiku," uvedl Radim Janoušek, který kurz vedl.

Během týdne se žáci naučí více než sto koktejlů, ať už klasických či netradičních. „Probíráme mojita, krátké nápoje, dlouhé nápoje, mini koktejly a spoustu dalších druhů. Vše se musejí naučit a pak předvést při pátečních zkouškách, kde je čeká nelehký test a musí udělat jeden koktejl, který si vylosují," sdělil Janoušek, který se do Klatov rád vrací. „Práce tady mě baví, žáci jsou zvídaví, je vidět, že je práce baví. Je znát, že je nikdo do kurzu nenutil, že se na něj sami přihlásili," uzavřel školitel.