„Žáci se během týdenního kurzu učili základy barmanství, poznávali barový inventář, barové receptury, seznamovali se s metodami příprav drinků a koktailů a naučili se i mnoho dalších dovedností, které jistě při práci za barem využijí. Barmanský kurz byl ukončen závěrečnou zkouškou a úspěšní absolventi obdrželi certifikát s mezinárodní platností,“ uvedla zástupkyně ředitele pro odborný výcvik Marie Weinfurtová.

Akce se zúčastnilo 31 žáků. V příštím roce bude škola kurz opakovat.

Nezapomněli ani na žáky oboru cukrář, pro ně škola připravila kurz „Modelované květiny drátkovanou technikou“. „Program byl opravdu nabitý, Alena Pechlátová, cukrářka a akreditovaná členka AKC ČR, připravila pro žáky třetích ročníků zajímavé modelovací a drátkovací metody na výrobu cukrářských ozdob. Tyto techniky mohou žáci výborně využít na zdobení dortů, ale hlavně je mohou využít při blížících se závěrečných zkouškách,“ sdělila Weinfurtová.

Pro žáky oboru pekař připravili jednodenní školení na téma „Zdravé pečení“. „Naši pekaři absolvují každý měsíc různé zajímavé pekařské jednodenní kurzy, kde je školí technologové českého pekárenského průmyslu,“ dodala Weinfurtová.

Vítání občánků v Klatovech 20. března.
PODÍVEJTE SE: Na klatovské radnici přivítali nové občánky