VYBRAT REGION
Zavřít mapu

VIDEO: Za nejlepší guláš dostali soudek piva

Železná Ruda - Čertovský guláš, šumavský houbový guláš, cibuláček, zabijačkový guláš, kančí guláš, segedínský guláš a mnohé další jste mohli ochutnat v horském hotelu Belveder na Železné Rudě, kde se konal již druhý ročník soutěže o nejlepší šumavský gulášek.

26.10.2009 3
SDÍLEJ:

Soutěž O nejlepší šumavský gulášek na BelvederuFoto: DENÍK/ Ludvík Pouza

Zájem o akci byl podle organizátora Františka Strnada mezi soutěžícími značný. „Letos bylo přihlášeno celkem devatenáct gulášů, což je více než v loňském roce,“ říká Strnad.

Každá specialita byla prý připravována podle tajných a osvědčených receptur a žádný ze soutěžících ji nechtěl prozradit. „Loni jsem se prvního ročníku zúčastnil spíše jako pozorovatel a usoudil jsem, že guláš umím uvařit lépe, než ty, které byly v soutěži. Proto jsem se letos přihlásil s vlastním výrobkem. Náš Kazbunda guláš byl opravdu vymakanej. Několik dnů bylo maso naloženo a dochuceno divokým kořením. Nejlépe chutná ale s chlebem. Je to srnčí guláš. Kamarádka Marie Hackerová dodala maso, já vařil a Libor Hacker radil. Tahleta kombinace byla naprosto dokonalá,“ svěřil se Vladimír Žižka z Belvederu. To mu ale k vítězství v soutěži nestačilo.

„Pětičlenná porota to neměla vůbec jednoduché. Musela totiž ochutnat všechny vzorky a rozhodnout. Hodnotil se vzhled guláše, jeho úprava a chuť. Dříve než šel gulášek k porotě, musel si ho soutěžící sám připravit na talíř,“ pokračuje Strnad. „Většina ochutnávaných gulášů byla letos vynikající a o hodně předčily kvalitu z roku 2008. Nebylo vůbec jednoduché vybrat ty nejlepší,“ nechal se slyšet Aubrecht.

Nejlepší šumavský guláš 2009 nakonec uvařila Zdeňka Lavičková. „Jde o šumavský guláš v chlebovém hrníčku, který je naší rodinnou specialitou,“ řekla Lavičková z Osvěžovny Kandahar v Železné Rudě.

„Druhé místo obsadil pan Just z hotelu U Larvů v Alžbětíně se svým jelením gulášem a třetí místo patřilo paní Sklenářové z penzionu Habr v Železné Rudě, která se umístila se srnčím gulášem z obory,“ doplnil informace Strnad.

Autor: Ludvík Pouza

26.10.2009 VSTUP DO DISKUSE 3
SDÍLEJ:

SERVIS

Gastronomie - Gastronomie Číšník, servírka 20 000 Kč Číšníci a servírky SERVÍRKA, ČÍŠNÍK. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Místo výkonu práce: Srní 44, 341 92 , Kontaktní osoba: Martina Pletlová tel:607783388,, e-mail: hotelvydra-srni@seznam.,cz, , Zaměstnanecké výhody: ubytování + strava zdarma, Způsob prvního kontaktu: telefonicky, e-mailem. Pracoviště: Micheva s.r.o. - pracoviště, 341 92 Kašperské Hory. Informace: Martina Pletlová, +420 607 783 388. Výroba - Výroba Seřizovači 24 000 Kč Seřizovači a obsluha obráběcích strojů (kromě dřevoobráběcích) OBSLUHA CNC HORIZONTÁLNÍ VYVRTÁVAČKY. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 24000 kč, mzda max. 27000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Místo výkonu práce: Tedražice č.p. 79 Hrádek,342 01, Pracoviště: obsluha strojů s řídícím systémem Heidenhain , znalost čtení výkresové dokumentace, praxe., Zaměstnanecké výhody: příspěvek na stravování, Kontaktní osoba: Petr Šašek tel.730152511, petr.sasek@koramex.cz, Způsob prvního kontaktu: telefonicky, e-mailem. Pracoviště: Koramex a. s. - tedražice, 342 01 Sušice 1. Informace: Petr Šašek, +420 730 152 511. Ochrana a ostraha - Ochrana a ostraha Pracovník ostrahy 80 Kč Pracovníci ostrahy, strážní PRACOVNÍK OSTRAHY. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 80 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Přijmeme pracovníka ostrahy na 12-ti hodinové směny, zrkácený úvazek nebo dohoda o provedení práce (DPP), POŽADUJEME: výpis z rejstříku trestů, zdravotní způsobilost, spolehlivost, komunikativnost, VÝHODOU: certifikát profesní kvalifikace strážný (nabízíme možnost zajištění), NÁPLŇ PRÁCE: obsluha vrátnice v Domově pro OZP Bystřice nad Úhlavou, NABÍZÍME: prémie, podnikové straovvání, KONTAKT: nejdříve telefonicky (8 - 16 hodin) nebo e-mailem: Jan Podráský 739 588 566, podrasky@sbsiva.cz (nechodit přímo na pracoviště - kontaktní osoba se tam nenachází). Pracoviště: Sbs "iva", s.r.o. - domov pro ozp bystřice, 340 22 Nýrsko. Informace: Jan Podráský, +420 739 588 566. Služby - Služby Uklízeč, uklízečka 18 000 Kč Uklízeči a pomocníci v hotelích, administrativních, průmyslových a jiných objektech UKLÍZEČ/KA. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 18000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Nástup: ihned, Pracovní doba: 6 - 14:30, Kontakt: Nový Jiří Ing., tel.: 606 649 567. Pracoviště: Ing. jiří nový - restaurace pod hůrkou, Nádražní, č.p. 179, 339 01 Klatovy 1. Informace: Jiří Nový, +420 606 649 567.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační snímek.

Kamen způsobil požár dopravníku

Z utkání Luby B - Budětice (3:2). Foto: FK Budětice 2012

Nezamyslice nasázely třináct branek

Nepropásněte! Prvňáčci ze ZŠ Železná Ruda, ZŠ Hrádek a ZŠ Srní

Na stránkách tištěných novin postupně představíme všechny děti z našeho regionu, které letos nastoupily poprvé do školy.

ON-LINE: Ptejte se Vladimíra Korečka, vedoucího gynekologicko-porodnické kliniky

Ptejte se v on-line rozhovoru Deníku na vše, co vás zajímá ohledně těhotenství a porodu. Odpovídat bude MUDr. Vladimír Korečko, vedoucí lékař Gynekologicko-porodnické kliniky Fakultní nemocnice Plzeň. On-line rozhovor začíná ve čtvrtek 20. září od 10:00 hodin.

Sousedé se sešli na Juránkově chatě

Železná Ruda – Posedmé se v sobotu setkali sousedé z české a bavorské strany hranice u zříceniny Juránkovy na Svarohu.

ON-LINE: Ptejte se kandidátky do senátu Lucie Groene (ANO 2011)

Ptejte se v on-line rozhovoru Deníku na to, co vás zajímá. Odpovídat bude Lucie Groene (ANO 2011), novinářka a kandidátka do Senátu, volební obvod č. 8 (okr. Rokycany, Plzeň-sever a Beroun). On-line rozhovor začíná ve čtvrtek 20.9. od 13:00 hodin.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT