Městské kulturní středisko Klatovy přichystalo na Velikonoce bohatý kulturní program. „Ve dnech 27. a 28. března chystáme tradiční akci s názvem Velikonoce na klatovském náměstí, což je velikonoční trh s kulturním programem. Ve středu 27. března od 12 do 17 hodin vystoupí děti klatovských mateřských a základních škol a našeho kulturního střediska. Vystoupí také skupina MILVUS ve spolupráci s klatovským pěveckým sborem. Na 28. března pak od 14 do 16 hodin jsou připraveny Milanovy hrátky s Bobem a Bobkem. Králíci z klobouku pobaví a rozesmějí malé i velké diváky. Součástí akce budou i soutěže o ceny," informuje ředitelka MěKS Klatovy Hana Haladová.

Trhy budou patřit řemeslníkům a prodejcům s tématickým zbožím.

Velikonoční výstavu chystá také Klub seniorů v Klatovech. „Ta letošní se uskuteční ve dnech 18. až 22. března v prostorách klubu seniorů v Krameriově ulici a návštěvníci se budou moci pokochat tím, co umějí vyrobit naši senioři," zve vedoucí klubu Věra Heřmánková.

Velikonoční akci chystá také Městské muzeum v Horažďovicích. „Na 16. března chystáme do malého sálu Městského muzea Horažďovice velikonoční hraní s vlnou. Od 10 do 11 hodin je akce určena pro děti a od 13 do 17 hodin pak pro dospělé. Zájemci o tuto netradiční akci se však musí předem hlásit na telefonním čísle 376 512 271, jelikož kapacita sálu je omezena," informovala ředitelka muzea Hana Smetanová.

Loučení se zimou a Vítání jara chystá také knihovna v Nýrsku. Na 16. března od 15 hodin je připraveno společné vyrábění, oblékání a ozdobení Morany, kterou za zpěvu a lomozu hudebních nástrojů vynesou děti z města. Hudební nástroje všechno druhu doporučují organizátoři vzít s sebou. Účastníci ochutnají také tradiční staročeské velikonoční jídlo a zasejí osení.

O týden později, 23. března, pak v Nýrsku připraví zájemci kraslice a za zpěvu a hudebních nástrojů přinesou do města jaro. Sraz účastníků bude na náměstí, v případě nepříznivého počasí v sále Městské knihovny Nýrsko.