Stalo se už tradicí, že na této každoroční výstavě prezentují své práce také další organizace – například klatovský dům dětí a mládeže či volnočasový klub Krystal.

„Snažíme se touto cestou předat své dovednosti dál, zvláště mladší generaci. Mnoho z našich členů má šikovné ruce a dokáží vyrobit opravdu zajímavé předměty od malovaného skla přes paličkovanou krajku, výrobky z látek až po předměty ze dřeva či z proutí,“ vysvětlila vedoucí klubu Věra Heřmánková.
Na výstavě, která je prodejní, se prezentuje dvacet tři seniorek a čtyři senioři. Nejstarším vystavovatelem je Růžena Uldrichová.

Výstava byla slavnostně otevřena ve středu místostarostkou města Klatovy Věrou Tomaierovou.

Na vernisáži, která přilákala řadu diváků, zazpíval několik písní již tradičně ženský pěvecký sbor klubu seniorů, který nesmí chybět na žádné klubové akci.
O tom, co senioři dokáží vyrobit, se mohou zájemci přesvědčit do pondělí 8. dubna vždy od 9 do 16 hodin. O víkendu je výstava uzavřena.

O tom, že to v klubu seniorů prostě žije, svědčí i další akce, která se již pilně připravuje. Již příští týden ve středu čeká seniory přednáška o Šumavě vedoucího správy Chráněné krajinné oblasti Šumava Pavla Hubeného. I na tuto akci je zvána široká veřejnost.

„Jsem moc ráda, že se činnost seniorům daří. Vždy dokáží připravit krásné akce,“ dodala Tomaierová.

Martin Kříž