„Sušická nemocnice v současné době poskytuje péči v původním rozsahu, kromě lůžkového oddělení chirurgie, které bylo využito pro léčení pacientů s covidem. Přerušení provozu dalšího oddělení nehrozí, naopak řešíme podmínky, za kterých se po odeznění současné covid krize vrátíme k provozu chirurgických lůžek,“ řekl Deníku ředitel nemocnice Jiří Vlček s tím, že se zajištěním dostatečného personálního obsazení je problém, který je ale v celém zdravotním systému ČR.

Velký propad v personálním směru nastal po odvolání bývalých jednatelů, kdy se jedenáct zaměstnanců rozhodlo dát výpověď. „Z předaných výpovědí byly dvě staženy a jedna nová byla podána,“ poznamenal ředitel.

Na svých cestách „Kolem světa“ navštívil Tomáš Zábranský z Ejpovic (na snímku) například Španělsko, Benátky, Černou Horu, Mexiko nebo Uhersko. Jezdil vždy sám, na padesátce Simsonu. Foto: archiv Tomáše Zábranského
Objel celý svět a přitom neopustil Českou republiku

Další ranou byla druhá vlna koronaviru, která rovněž velmi zasáhla provoz nemocnice. „Momentálně se staráme o třináct nemocných a tento počet se neustále mění. K dispozici máme celé bývalé oddělení chirurgie, provoz je však nutné zajistit personálně, což se na plnou kapacitu stále nedaří,“ uvedl Vlček.

Diskutováno bylo také zachování pohotovosti. Ředitel potvrdil, že pohotovost 24/7 je i nadále zajištěna.