Jak se člověk k takovému natáčení vlastně dostane?
Přes různé konkurzy, castingové agentury a podobně. Já se ale do seriálu Vyprávěj dostal přes soutěž, která byla v TV Magazínu,  součásti pátečního Deníku. Tam byla soutěž „Získejte roli v seriálu". Na soutěž mě upozornila kamarádka a kolegyně z divadla. Poslal jsem svoji fotografii a čekal. Produkce si z přihlášených lidí vybrala 12 tváří a čtenáři pak prostřednictvím sms zpráv posílali hlasy těm, které by si přáli vidět v tomto seriálu. A já byl mezi pěticí, kterou čtenáři časopisu vybrali.
V jakém díle seriálu si tedy zahrajete?
Seriál Vyprávěj již od svého počátku mapuje uplynulých 40 let české historie očima obyčejné české rodiny a nezastavil se ani pádem Železné opony. V současné době se natáčí čtvrtá řada seriálu, která diváky zavede do porevolučních let. V jakém díle se objevím, opravdu netuším, ale scéna, kde hraji trafikanta prodávajícího noviny, se odehrává na přelomu března a dubna roku 1990.
S jakými herci jste se na place potkal?
V mé scéně hrají herečky Andrea Kerestešová, jež ve filmu hraje Evu – filmovou manželku Romana Vojtka  a Alžběta Staňková hraje její kamarádku Veroniku Malou.
Sledujte tento seriál?
Pár dílů jsem viděl
Jak takové natáčení vlastně probíhalo?
Natáčelo se v sobotu  v Praze Jinonicích. Nástup jsme měli už v 7.45 hodin ráno. To jsme se museli obléci do kostýmu, ten jsem si byl vybrat už týden před natáčením. Pak nás čekala maskérna. Už tohle prožít a projít si  kolečko jako opravdový herec,  je veliký zážitek. Pak následovala spousta čekání, protože hlavní hrdinky naší scény natáčely jinde, a tak musely přijet, převléci se a šlo se na to. Zalezl jsem tedy do své trafiky mezi spousty dobových časopisů, novin, cigaret i cukrovinek devadesátých let 20. století. Zavzpomínal jsem tak na léta před dvaceti lety. Naše scéna, která nebude ve skutečnosti příliš dlouhá, se ale natáčela několikrát, než byl režisér naprosto spokojený. Jednou natáčení zkazil autobus, který měl vedle trafiky nastartovat. Kouř šel ale od výfuku přímo na kameru, a tak se muselo točit znova.
Měl jste tam nějaký text?
Původně jsem dostal scénář, ve kterém jsem měl textu víc. Před samotným natáčením ale došlo ke změně a mně nechali jenom jednu větu. Zbytek řekl další z výherců role v tomto seriálu a zbylí tři kolegové si postáli jako kompars ve frontě.
Seriál Vyprávěj však není vaší první filmovou rolí?
Rozhodně není.  Před několika lety jsem si už zahrál epizodní roli  v anglickém seriálu Zbojníci, kde jsem se potkal na place i s Pavlem Křížem a Markem Vašutem, ale i Brianem Hibbardem a Stevem OˇDonnellem, se kterým jsem dodnes v kontaktu. Tento seriál se natáčel i na Klatovsku, ve Švihově a podobně.  Zahrál jsem si i v anglickém seriálu Charles II., tam hrál také Rufus Sewel. To se natáčelo  v ateliérech v Praze a na hradě Točník u Prahy. Zajímavé bylo i natáčení filmu Vrásky z lásky, ve kterém jsem si zahrál policistu. Točil jsem scény přímo s Jiřinou Bohdalovou a Radkem Brzobohatým. A bylo i několik reklam.
Co jste si z těchto natáčení odnesl. Láká vás více film než klatovská prkna, která znamenají svět?
Určitě to byl zážitek a zkušenost vidět,  jak vlastně vzniká film, scéna po scéně. Našel jsem během natáčení i řadu přátel. Myslím, že každá zkušenost se hodí. Svět filmu a filmování mě láká. Film a divadlo je něco úplně jiného, každé má svoji neopakovatelnou atmosféru. Obojí mě moc baví. Ale pokud si vzpomínám, tak mnozí velcí výborní divadelní i filmoví herci té starší generace také vzešli z ochotnických souborů, tak uvidíme (směje se Matějka).