Co se vám v letošním roce podařilo v obci realizovat?

V letošním roce jsme investičních akcí nedělali tolik. Zvelebili jsme myslívskou náves za 260 tisíc korun. Podařilo se nám opravit místní památník padlým spoluobčanům ve válce, postavit nový plot a opravit autobusovou zastávku, která se nám zbortila. Věnovali jsme se úklidu a úpravám obcí Myslív, Dráhy , Milčice a Loužná. Sekání trávy a údržba veřejných ploch zaberou spousty času a je to poměrně drahá záležitost.

V letošním roce jste pořádali v Loužné i sraz rodáků?

Ano, příprava srazu rodáků v Loužné nám zabrala dost času. Chtěli jsme totiž rodáky přivítat v hezčím prostředí, a tak jsme dokončili úpravy kaple na návsi, kterou jsme loni kompletně opravili a do které jsme letos dodali ještě nové dveře, které zhotovili otec a syn Korchovi. Postavil se zde i nový památník padlým, opravil se plot a nově jsme nechali obílit kulturní dům. To proto, aby se zde rodákům, kteří se po letech do obce vrátili, u nás líbilo. Jsme moc rádi, že se do úprav obce Loužná zapojili i místní občané a na přípravách srazu rodáků se i podíleli. Všem bych proto chtěla moc poděkovat.

Na rodáky čekalo i další překvapení?

Ano, vydali jsme knihu o historii obce Loužná, která se rodákům i obyvatelům obce moc líbila. vydaly se pohlednice, rodáci dostali na památku hrneček s upomínkou na tuto událost a další drobné dárky.

Jaké vás dále čekají investiční akce?

Chceme ještě opravit některé místní komunikace. To bude ale záležet na penězích, kolik toho budeme schopni opravit. Do zimy chceme ještě opravit farskou zeď, která je v majetku obce. Ta se už totiž rozpadá.

Myslív ale čeká velká společenská událost…

Už 15. října se v naší obci uskuteční již 22 ročník gastronomické výstavy Ex Myslív, která je o jídle a dobrotách a která do naší obce každoročně přiláká spousty lidí. Tato výstava se u nás koná s přestávkami od roku 1976. Protože ale jede o hodně náročnou akci, organizujeme tuto výstavu nyní jednou za dva roky.

U vás to kulturou žije hodně, prozraďte některé akce, které v Myslívě pravidelně organizujete?

Jsou to především akce pro děti. Začínáme mikulášskou besídkou, vánočním koncertem, maškarním karnevalem, ale děláme i dětský den a pouťové oslavy. Populární je i lampionový průvod nebo obecní bál. Aktivní jsou i místní složky a organizace.