„První kurz se konal v období od září do prosince 2017. Jeho cílem bylo připravit účastnice na řešení krizových situací včetně fyzického napadení. Samotný kurz byl zaměřen na odvrácení fyzického útoku jak pomocí improvizovaných obranných prostředků, jako jsou kabelka, hřeben, deštník a podobně, tak na odvrácení útoku, kdy obránce nemá k dispozici nic a je odkázán pouze na sebeobranné techniky bez použití zbraně,“ informovala Dana Ladmanová z klatovské policie.

Doplnila, že v rámci jednotlivých cvičení byl kladen důraz především na osvojení si základních prvků sebeobrany, zvýšení psychické odolnosti, fyzické kondice a schopnosti okamžitě reagovat na útok. Vše bylo proloženo modelovými situacemi, nastiňující reálné napadení v různorodém prostředí a za různých okolností. Účastnice kurzu podle Ladmanové velmi ocenily možnost vyzkoušet si obranné techniky na figurantech. Dostaly také řadu informací, například o oprávněnosti a přiměřenosti obrany.

„Kurzy se budou konat i v letošním roce, a to od března a od září. Zájemkyně se budou moci hlásit u nás,“ doplnila ředitelka klatovského kulturního střediska Věra Schmidová.

Rozestavěný vjezd do areálu masokombinátu, kde chce společnost Enes Fleisch provozovat jatka
Město Klatovy jatka nechce, bojuje i u soudu