Zahájit sezonu plánují většinou v červnu. Novinek se letos dočkají především děti, a to v Klatovech a v Nýrsku. V Sušici vsadí letos na kulturu.

„Budeme otevírat dětský bazén, který jsme vybudovali, když jsme ten původní zbourali. Budou tam nové prvky jako tryskající hříbky, skluzavka a podobně. Náklady činily okolo pěti milionů korun, hradili jsme je z investic technických služeb,“ uvedl Peter Pošefka, ředitel Technických služeb města Klatov, které provozují městské koupaliště.

Otevření tam plánují na počátku června. Stejně tak tomu bude v Sušici, kde zahájení sezony spojí jako tradičně s oslavou dětského dne. „Pokud vyjde počasí, otevřeme 2. června. Letošní novinkou budou tematické hudební večery. Během léta plánujeme čtyři a zakončíme je minifestiválkem. Myslíme si, že se lidé chtějí během léta nejen koupat, ale i bavit. Máme k tomu dostatečné zázemí i prostory, tak jim to chceme umožnit. Budeme se snažit nabídnout více žánrů, které zapadnou na koupaliště,“ láká ředitel Sušických sportovišť Lukáš Hamák.

Pivní slavnosti v Klatovech
Na pivních slavnostech ochutnáte piva z více než 20 pivovarů

Zpestření se dočkají také děti na koupališti v Nýrsku, které bylo v minulém roce otevřeno po velké rekonstrukci. Je tam tedy vše stále nové.

„Z prvních měsíců provozu jsme byli nadšení. Návštěvnost za dva a půl měsíce byla okolo 16 tisíc příchozích. Celkově to tedy hodnotíme hodně pozitivně. Letos připravujeme malou skluzavku do dětského bazénu, houpačky pro děti a přibudou i lavičky. Náklady činí okolo 300 tisíc korun,“ sdělil starosta Nýrska Miloslav Rubáš a dodal, že otevření plánují na polovinu června.

Ve stálém provozu i v nezměněné podobě budou koupaliště v Dolanech, kde se chystají otevřít počátkem června dle počasí, a v Kolinci, kde přivítají návštěvníky v druhé polovině června. Nic nového tam nepřipravují.

Zda bude letos otevřeno na koupališti v Janovicích nad Úhlavou ještě není jasné. Město plánuje jeho opravu, s kterou by rádi začalo už letos. Pokud se ale vyřizování protáhne, tak se bude ještě rozhodovat, zda ho neotevřou ve stavu, v jakém je nyní.

Václav Kubalík z Nýrska     (3720 g, 52 cm) se narodil v klatovské porodnici 9. května v 9.25 hodin. Rodiče Lidka a Petr se těšili na prvorozené dítě.
FOTO: Koukáme na svět