Šlo již o osmý ročník této akce a bylo se rozhodně na co dívat. Mnohé vozy dokonce vypadaly tak, že právě sjely z výrobní linky. I proto tam zazněla věta: „Tohle auto snad má majitel doma v obýváku.“ A není divu, bylo znát, že někteří účastníci srazu si své plechové miláčky opravdu hýčkají.

Na sraz zavítaly stovky účastníků. Ti vystavovali škodovky, tatrovky, fiaty, trabanty, wartburgy, žigulíky i moskviče. Nechyběly ani staré motorky, nákladní auta nebo traktory. Mnoho přišlo i diváků. „Chodím sem každý rok, protože je to luxusní podívaná. Vezmu vždy i tátu a dědu, a ti jsou vždy plní vzpomínek, u téměř každého auta zastavují a vzpomínají, kdo které měl. Je to nádhera, vidět takhle stovky starých aut pohromadě,“ neskrýval nadšení Zbyněk Hromada.

ZUŠka fest v Klatovech 2022.
ZUŠka fest zaplnil klatovskou Kolonádu. Tančilo se, hrálo a zpívalo

Pozornost vyvolaly také pracovní stroje VEB Fahrzeugwerk Waltershausen, kterých na sraz dorazila celá partička. „Nikdy jsem nic takového neviděl. Když s tím přijížděli, divil jsem se, co to jede. Pak když přijížděli další a další, tak jsem pochopil. Jsou to poměrně vtipná vozítka,“ uvedl jeden ze zkoumajících diváků Jan Kolář, kterého pobavilo i to, že jeden z vozů měl i rádio.

Po celou sobotu byl připraven i doprovodný program s divadlem, vystoupením a koncerty.