„Celý program začíná v sobotu ve 12.30 hodin, kdy se začnou sjíždět soutěžící družstva hasičů. Ve 13 hodin odstartuje XII. ročník netradičního požárního útoku O pohár starosty obce. Lidé budou mít možnost zhlédnout mladé hasiče, hasičky i muže. Připravíme si pro ně opět nějaké zpestření na trati tak, aby soutěž měla ty správné „grády"," slíbil velitel SDH Budětice Petr Huda.

Po soutěži cca v 16.30 hodin vystoupí tanečníci z Baráčnické obce Radomyšl. Diváci uvidí jedinečně vypracované kroje a tance, které pamatují praprababičky a dědečkové. „Přibližně v 17.30 hodin spustíme na našem koupališti tradiční soutěž v neckách. Už teď máme zapsáno mnoho soutěžících, kteří se vody rozhodně nebojí. Úderem 20. hodiny začne k tanci a poslechu vyhrávat světoznámá a všemi oblíbená skupina Defacto. Ve 21.30 hodin se nám naše oslavenkyně Blumy představí se svým sestřihem toho nejlepšího, co je za zmíněných deset let potkalo. Věřím, že některým při zhlédnutí tohoto souhrnu možná ukápne i nějaká ta slzička. Protože deset let je zkrátka deset let," uvedl Huda.

Ve 22.30 hodin přijde na řadu to nejlepší z celého dne. Blumy předvedou své nové představení.

Nedělní program začne v 9 hodin turnajem v malé kopané. Od 14 hodin pak k tanci a poslechu zahraje dechovka Domažličanka a na grilu se začne točit prasátko. Posledním bodem programu bude repríza vystoupení Zralých Blum. „Myslíme si totiž, že někteří návštěvníci budou ze sobotního představení natolik uchváceni, že Blumy budou chtít vidět prostě ještě jednou," dodal Huda.