Soutěž s tématem „Ve víru hladových her", inspirovaná ságou Hunger games, byla určena pro studenty oborů kadeřník, kosmetička a vizážista. „Ze semifinálových kol z Čech a Moravy postoupilo do celostátního finále 30 škol se 78 soutěžícími. Utkali se v disciplínách dámský společenský účes, harmonie barev extravagance – foukaná, dámský střih a styling, pánský střih a styling, soutěžní make-up, body art, což je malba na tělo, a nail art, malba na nehty," sdělila vedoucí mistrová sušických kadeřnic Pavla Skýpalová.

Soutěžní disciplíny hodnotily odborné poroty složené z řad českých profesionálů pro daný obor. V soutěži se posuzovala především kreativita, technika, čistota, náročnost zpracování i celkový vzhled modelky a modela.

Ze SOŠ a SOU Sušice postoupilo do finále šest žáků. V disciplíně pánský střih a styling soutěžili Kryštof Krištof s modelem Jakubem Mayerem a Kateřina Bečvářová s modelem Tomášem Kopřivou. „V disciplíně dámský společenský účes dosáhla pěkného hodnocení Simona Chupíková s modelkou Denisou Vovsovou. V disciplíně dámský střih a styling získala druhé místo Lucie Plojharová s modelkou Andreou Šeflovou. V disciplíně harmonie barev extravagance – foukaná obsadila první místo a získala titul mistr České republiky Helena Cinegrová s modelkou Veronikou Ducháčkovou," seznámila s výsledky Skýpalová.

Nejúspěšnější žákyní ze Sušice se stala Marie Burešová s modelkou Veronikou Tomanovou (na snímku), které byla udělena dvě nejvyšší ocenění. Od odborné poroty získala 1. místo v disciplíně dámský společenský účes a titul mistr České republiky. Asociace Fisy z. s. vyhlásila navíc Burešovou absolutním laureátem soutěže Koruna kreativity, tudíž soutěžícím s nejlepším výsledným hodnocením ze všech kadeřnických soutěžních disciplín. Soutěžící ze SOŠ a SOU Sušice tak již třetím rokem dosáhli absolutního vítězství v kadeřnickém oboru.