Už od ledna roku 2015 by lidé evidovaní na klatovském úřadu práce mohli místo do  klatovské Krameriovy ulice chodit do Voříškovy ulice. Do konce roku 2014 by totiž měla být dokončena kompletní rekonstrukce budovy, kde sídlí finanční úřad a Česká pojišťovna, kterou chce ministerstvo práce a sociálních věcí  (MPVS)  koupit.

Finanční úřad by se měl v letošním roce stěhovat do nových prostor v bývalých kasárnách na Plánické ulici v Klatovech, končit by tam měla i Česká pojišťovna.

„Až Česká pojišťovna budovu opustí, máme zájem o její koupi a rekonstrukci. Tato budova by nám plně vyhovovala a tak by mohlo být  sjednoceno  místo pro všechny naše agendy a to oddělení zaměstnanosti s výplatami podpor v nezaměstnanosti a oddělení nepojistných sociálních dávek, které prozatím máme v budově městského úřadu ve Vídeňské ulici.  Vyplynulo to i z loni  zpracované studie a statického posudku,“ informovala ředitelka kontaktního pracoviště Úřadu práce v Klatovech Dana Miškovičová.
V nových prostorách by mohlo být lepší a důstojnější prostředí jak pro zaměstnance úřadu práce, tak diskrétnější prostředí pro klienty, kteří na úřad práce z důvodu zprostředkování zaměstnání, pro vyplácení různých dávek nebo z důvodu poradenství pro volbu povolání přicházejí.

„Tato budova má i dobrou polohu. Není příliš vzdálená od centra města a je výrazně blíž  vlakovému a autobusovému nádraží, což je veliká výhoda. V blízkosti budovy je i velké parkoviště,“ vysvětluje ředitelka.

I když  budova v současné době slouží, je třeba ji opravit.

„Pokud budovu MPSV koupí, bude třeba vyměnit okna, zateplit celou budovu, vybílit všechny prostory, vyměnit střechu, která je v nevyhovujícím stavu,“ pokračuje ředitelka.
Celkové náklady na koupi a rekonstrukci budovy se budou pohybovat kolem 40 milionů korun. Podstatná část této částky půjde z Integrovaného operačního programu Evropského fondu pro regionální rozvoj.

„Určitě mi nevadí, když se úřad práce přestěhuje do Voříškovy ulice. Alespoň bude všechno pohromadě. Teď člověk chodí z budovy do budovy,“ řekl Deníku František Bláha z Klatov.

Před několika lety úřad práce dokonce zvažoval výstavbu vlastní, naprosto nové budovy v Klatovech v Podhůrčí. Projekt tehdy ztroskotal na koupi pozemku.

Do nových prostor se za úředníky v letošním roce vypraví i klienti Finančního úřadu v Klatovech.  Tento úřad se bude stěhovat z Voříškovy ulice do Machníkovy ulice pravděpodobně v měsících květen nebo červen letošního roku. „V Machníkově ulici jsme získali budovu od Armády ČR, která se v současné době opravuje. O přesných termínech stěhování a případném omezení úředních hodin budeme naše klienty včas informovat,“ uvedl ředitel Finančního úřadu v Klatovech Václav Černý.