V Klatovech a okolních obcích vykoledovali 683 487 Kč. Peníze Oblastní charita Klatovy využije na podporu charitní pečovatelské služby a zařízeních provozovaných charitou a také na požárně bezpečnostní řešení domova pro seniory.

I když se do obleku Tří králů obléká stále více dobrovolníků ani tak se nedokáží dostat do každé vesničky. „Celkem se sbírky zúčastnilo téměř 40 dospělých, vedoucích skupin, a 70 koledníků. Příští rok to jistě napravíme a rozšíříme řady dobrovolníků. Díky nim se podařilo vykoledovat celkem 400 214 Kč. Příspěvek bude využit na spolufinancování poskytovaných sociálních služeb Oblastní charity Sušice. Sbírka pomůže také mnohým matkám s dětmi a rodinám, které se ocitly v nouzi. Rádi bychom využili část sbírky na provozování sociálních šatníků a skladů pro potravinovou pomoc, provozování centra volného času pro děti a mládež a realizaci střediska pro dobrovolnickou činnost,“ uvedla za Oblastní charitu Sušice Lenka Píšová.

Předávání pololetního vysvědčení v Bezděkově.
Žáci v Bezděkově dostávali vysvědčení

V Horažďovicích se podařilo během sbírky vybrat 296 080 korun, což je opět více než v předešlém roce, kdy získali 275 942 Kč. „Jde opět o rekordní částku v rekordním čase. Chodili jsme tři dny a zapojilo se hodně lidí. Snažíme se obcházet celé Horažďovicko, ale stále nám několik vesniček chybí. Peníze využijme jako tradičně na naše služby, které neustále rozšiřujeme, nabízíme je i o víkendech a večerních hodinách.

Podpoříme i krizový fond. Místní jáhen Československé církve husitské chce v prostorách církve zřídit místo pro akutní pomoc lidem v krizové životní situaci, tak bychom rádi podpořili i tento nápad. Chceme pořídit jedno nebo dvě elektricky polohovatelná lůžka, která jsou velmi potřebná. Pomáhají našim pečovatelkám i klientům, kterým je půjčujeme,“ řekla ředitelka Charity v Horažďovicích Šárka Čáňová.

Ilustrační snímek
Řidiče na Šumavě opět trápí údržba silnic a velké kamínky