Na hradě Velhartice si návštěvníci během prohlídky hradu prohlédli reálné modely středověké módy v životní velikosti na figurínách. Zde byl program zpestřen i výstavou o Třicetileté válce „Krajina míru a pole války“, na které jsou vystaveny v životní velikosti i šaty z období renesance a nástupu baroka a lidé tak měli možnost porovnávat. „Jsou to krásné šaty, ale přiznám se, že bych je asi nedokázala nosit. Teď na sebe člověk hodí triko, džíny a běží, tohle bylo jistě oblékání na dlouho. Ale je to krásná obdivuhodná práce,“ řekla návštěvnice Zuzana Babková.

Na Velharticích se konala také zajímavá přednáška na téma kreslení světlem.

Ilustrační foto
Zásahy v pohraničí budou pro záchranáře jednodušší. Pomohou jim 5G sítě

Speciální prohlídky byly nachystané také na hradě Rabí. Stejně takovou možnost měli lidé, kteří zavítali na Kašperk. Kromě venkovní výstavy „Středověká móda“ se tam v neděli uskutečnily speciální oživené prohlídky obydleným Kašperkem v době středověku.

Zavítat na zmiňované hrady můžete i v pondělí a v úterý, na Rabí pouze v úterý. Na Kašperku je navíc připraven i program – v pondělí uvidíte šerm a ukázky dobové výstroje ve středověku, v úterý budou nachystané dobové aktivity pro malé i velké a zahraje skupina Benedictus.