Kromě samotných prezentací jídel byl připraven i bohatý doprovodný program. Mimo kuchařských workshopů, které nabídly průnik do exotické, zážitkové a zahraniční kuchyně, mohli návštěvníci vidět kuchařskou show. „Lidé tady mohou ochutnat například veganské sushi, pochoutky z avokáda, rolovanou zmrzlinu nebo zdravá lízátka. Seznámí se také s molekulární gastronomií, což je propojení chemických a fyzických poznatků při přípravě jídla,“ řekl organizátor Gurmán Festu Tomáš Kubíček.

Své umění předvedli také Jan Punčochář nebo Marcel Ihnančák. O svém vztahu k vaření se vyznala Kristína Nemčková s Leou Skálovou, vítězky soutěže MasterChef. Nezapomnělo se ani na vyznavače dobrého moku. Prezentaci zde měli minipivovary, vinaři a zájemci si nechali namíchat dobrý exotický koktejl. „Nezapomněli jsme samozřejmě ani na hudbu, která dokresluje celou atmosféru festivalu. Vystupuje zde známá electro swingová skupina DEADMEN,“ dodal Kubíček.