V pohádkové chalupě v Mlázovech v sobotu pořádají Svatováclavské pohádkování. Součástí programu bude prohlídka Pohádkové chalupy i venkovního areálu s hradem Troškov. „Děti se mohou těšit na překvapení, dáreček i divadlo tety Terezy. Po každém představení následuje pasování na rytíře a komtesy s předáním jmenovacího dekretu," uvedl provozovatel chalupy Milan Poláček.

Na svatováclavskou pouť se můžete vydat v sobotu do Bezděkova. Její součástí bude výstava, pochod, který vyjde v 9 hodin, i dětská hasičská soutěž.
Celodenní oslavy svátku svatého Václava jsou připraveny na neděli v Klatovech. Program začne v 10.30 hodin koncertem Tomáše Kočka. V 11.55 hodin se slavnostně rozezní zvon Vondra a přivítá tak sv. Václava, který přijede se svojí skupinou na náměstí v pravé poledne. „Po koncertě českého chlapeckého sboru Boni Pueri, který se koná od 18 hodin v jezuitském kostele, bude vyvrcholením programu ohňostroj a rozsvícení nového osvětlení náměstí.

Ve stejný den pořádá 14. Svatováclavskou jízdu Dobrovolné sdružení chovatelů a přátel koní Klatovska a Domažlicka. Jízda vyjede v 10.30 hodin z Poleně, v poledne by měla dorazit na náměstí do Chudenic, kde bude přivítán svatý Václav.