Jako pokaždé odstartuje slavnosti ve čtvrtek v Sokolovně představení ochotnického spolku SCHODY – Taková normální rodinka. Začátek je v 19.30 hodin. V pátek už v 15 hodin vypukne program na náměstí. Těšit se tam můžete na děti ze školky, školy i studenty z oboru kadeřnictví. Od 17 hodin se na pódiu vystřídají Pavel Horejš, Karavana Swingers Band, Lenka Filipová (20 – 21 h), Frankie & The Deadbeats a program završí EKG Heart rock. Kromě náměstí bude živo také na Fufernách, kde si přijdou na své především děti, kde pro ně spolky připraví od 15 do 17 hodin zábavné odpoledne.

Zahájení turistické sezony v Klatovech 2022.
V Klatovech zahájili turistickou sezonu ve velkém

Nejmenší nebudou ochuzeni ani v sobotu, kdy se uskuteční již tradiční Pohádkový les, a to od 13.30 do 16.30 hodin v Luhu, tentokrát na pirátské téma. Na ostrově Santos se bude od 16 hodin konat Pocta Jaroslavu Ježkovi, kdy vystoupí pěvecký sbor Svatobor Sušice a Železnorudský smíšený pěvecký sbor. Živo bude po celý den rovněž na náměstí, kde vše začne již v 10 hodin a program zahájí Otavěnky. Pak už se můžete těšit na mnoho tanečních vystoupení či módní přehlídku. Ve 13.50 hodin vystoupení proloží Solovačka. Podvečer už pak bude patřit jen koncertům, které odstartuje od 18.15 hodin Bossanoha, vrcholem pak budou od 20.15 hodin Mňága a Žďorp a od 22 hodin Pokáč. Noc zakončí Asmodeus.

V neděli se uskuteční turistický výstup na Svatobor, kdy jde již o 27. ročník turistické akce Klubu českých turistů. Start je v 11 hodin na náměstí u kašny. Ve 13 hodin na Svatoboru zahraje Štreka.

Podívat se během slavností můžete také na Andělíček, který bude otevřen v sobotu a v neděli od 14 do 16 hodin.

Chybět nebudou ani noční party v Sokolovně a v Tradičním kloubu, a to v pátek od 22 hodin. Živo bude i v PDA od 21 hodin.

Golem na hradě Velhartice.
Na Velhartice se o víkendu vrátil majitel panství, oživili tam i golema