Oblíbená výstava paličkování bude otevřena v sobotu od 13 do 17 hodin a v neděli od 10 do 17 hodin. Místem konání tradiční přehlídky výrobků strážovských krajkářek bude přízemí radnice. Současně tam bude také vystavovat svoji sérii abstraktních obrazů s názvem „Střípky duše“ strážovská rodačka Kateřina Karasová, papírový filigrán Dana Haviarová a tvoření ze starých knih Ivana Sieberová.

Strážovští zahrádkáři představí svoji letošní úrodu na výstavě ovoce, zeleniny a květin, která se uskuteční rovněž v prostorách radnice. Výstava bude otevřena v sobotu od 13 do 17 hodin a v neděli od 10 do 17 hodin.

V objektu bývalé spořitelny budou vystavovány akvarely a grafiky Petra Masného, který poslední roky svého života strávil na strážovské faře. Výstava bude otevřena v sobotu i v neděli, vždy od 10 do 17 hodin. Slavnostní vernisáž se koná v sobotu od 10 hodin.

Místní organizace svazu chovatelů pořádá výstavu drobného zvířectva (drůbeže, králíků a holubů) ve školním dvoře za obecnou školou. Výstava bude otevřena v sobotu od 13 do 18 hodin a v neděli od 8 do 15 hodin. Připravena je bohatá tombola o zajímavé ceny.

Tradičně samozřejmě bude po celý pouťový víkend strážovské náměstí rájem všech dětí. Pouťové atrakce (houpačky, kolotoč, střelnice a skákací hrad) budou tentokrát obohaceny o autodrom. Rodiče se budou moci navíc na náměstí občerstvit v pivní zahradě s nabídkou českých i bavorských piv.

Po celý pouťový víkend se bude konat také netradiční výstava historických fotografií. Ve strážovských ulicích si zájemci budou moci prohlédnout, jak daná místa vypadala v historii. Chcete-li nahlédnout do židovské ulice před sto lety či se podívat jaký dům stál na dnešním parkovišti pod sokolovnou, stačí se vydat na procházku po Strážově a vše uvidíte na vlastní oči.

Na kurtech u sokolovny se v sobotu od 8:30 hodin. uskuteční oblíbený volejbalový turnaj smíšených družstev Burčák open. Diváci i účastníci budou moci ochutnat lahodný burčák a kvalitní moravská vína. Zajištěno bude také další občerstvení.

V neděli se uskuteční mše svatá v kostele sv. Jiří. Začátek je v 11:30 hodin.

V neděli od 13 do 16 hodin bude na náměstí vyhrávat kapela „Domažličanka“. Od 14 hodin pak proběhne vyhlášení výsledků prázdninové dětské soutěže a vylosování výherců.

Velice bohatý bude o pouťovém víkendu program fotbalových utkání na hřišti SK Kovodružstvo Strážov. V sobotu od 10 hodin se uskuteční turnaj mladší přípravky. V neděli od 10 hodin odehrají soutěžní zápas mladší žáci proti vrstevníkům z Bolešin. Mužské áčko, které je na předních místech okresního přeboru, se utká v neděli od 16 hodin s týmem SK Bolešiny.

Bohuš Matuš.
Na náměstí v Klatovech zazpívá Bohuš Matuš