,,Chceme, aby městská policie měla nejmodernější vybavení. Vůz obsahuje například dva systémy GPS, certifikovanou kameru, novou radiostanici, která má parametry k tomu, aby byla schopná se spojit se všemi složkami IZS, nové jsou majáky a polepy.  Co se týká dalšího vybavení, je zde i materiál pro odchyt zvířat nebo pomůcky pro záchranu tonoucího, jako je defibrilátor, se kterým jsou strážníci schopni pracovat, a další,“ řekl František Kříž z odboru krizového řízení města.

Za pomoci Plzeňského kraje byly do vozu pořízeny i balistické věci. Posádka vozidla má nyní k dispozici dvě ochranné vesty a dvě přilby.

Automobil je plně hrazený z městského rozpočtu. Stávající vozidlo Škoda Roomster bylo vyhodnoceno jako nedostačující. Nejen z hlediska komfortu, ale i kapacity a výkonu. ,,Jedním z požadavků bylo, aby byl vůz terénní a měl pohon 4x4. Zásahy městské policie jsou celoroční, tak musíme zohlednit terény, kde se pohybují. Nevýhodněji nám vyšel model Hyundai s tímto vnitřním vybavením. Pořizovací cenu 610 000 Kč s DPH hradilo město ze svého rozpočtu. Myslím, že v tuto chvíli je městská policie kompletně dovybavená,“ řekl starosta Horažďovic Michael Forman.

S tímto vozem jsou horažďovičtí strážníci připraveni k okamžitému zásahu. ,,Budeme dobře vybaveni a díky kurzům, kterými jsme prošli, jsme i lépe připraveni,“ řekl vedoucí strážník Pavel Bláha.

Vladislav Smolík už není trenérem mužského výběru Lubů.
Smolík v Lubech skončil. Tým převezme Pikhart