Podle informací Horské služby Šumava čekal chlapec vsedě nedaleko startu, když jiný závodník zřejmě nedobrzdil a najel mu snowboardem do zad. „Na sjezdovce se kromě běžného provozu konal závod místních šumavských škol. Závodník, který do chlapce narazil, sjížděl ke startu od vleku. Na místě takto sedělo chlapců víc, ti se však naštěstí nehodě vyhnuli," popsal okolnosti nehody zasahující člen Horské služby Šumava Jaromír Forst.

Jakmile záchranáři dorazili ke zraněnému, zjistili, že má po nárazu poraněná záda. Navíc podle všech příznaků měli podezření i na úraz páteře. Na místo proto zamířil i vrtulník letecké záchranné služby. „My jsme zatím mladého snowboardistu zafixovali do vakuové matrace. Pak jsme jej šetrně převezli na lokalitu, kde mohl vrtulník přistát," doplnil Forst.

Posádka pak chlapce naložila a převezla k dalšímu ošetření do nemocnice.

„I přesto, že takové závody jsou pořadatelsky zajištěny, musejí závodníci dávat pozor na druhé. Právě v prostoru startu či dojezdu může dojít k závažnému zranění," varoval náčelník Horské služby Šumava Michal Janďura.