Lyžařský a bikeový areál na Špičáku na je totiž součástí chráněné krajinné oblasti a vždy se tam potkávají rozvoj areálu a sportovní vyžití s ochranou přírody.

Důvodem premiérové akce „Den s CHKO Šumava" pro veřejnost ve spolupráci s místní správou ochrany přírody je, že špičácký areál s ní dlouho nemohl najít společnou řeč ohledně svých rozvojových plánů.

„I proto chceme, aby lidé z CHKO poznali blíže fungování sportovního areálu. A my se naopak chceme na věci podívat jejich očima. Jeden zásadní krok už jsme udělali, když jsme dali dohromady environmentální studii rozvoje našeho střediska," uvedl ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

„My si vážíme přístupu Ski&Bike Špičák a kvitujeme s povděkem tuto akci určenou pro veřejnost. Je totiž velmi důležité, aby všichni pochopili, proč jsou nutná některá omezení. Příroda Královského hvozdu je jednou z nejcennějších na území Šumavy," vysvětlila vedoucí odboru státní správy CHKO Šumava Silvie Havlátková.

„Byli bychom rádi, kdyby si návštěvníci uvědomili, že jejich potřeba sportovního vyžití se dá spojit i s ochranou přírody," dodala Havlátková.
Akce se uskuteční v areálu Ski&Bike Špičák od 9.30 do 16 hodin.