Po 267 dnech od konce předchozí sezony, tedy od 24. března, se lyžaři a snowboardisté opět vrátí na sjezdovky Ski&Bike Špičák. Železnorudský areál využil přírodní sněhovou pokrývku i také chladné dny k technickému zasněžování, takže v pátek 16. prosince odstartuje novou sezonu.

„S jistotou budeme mít na pátek připravenu cca 1,5 kilometru dlouhou sjezdovku v kombinaci horního úseku jedničky Turistické s dojezdem po dvojce U zalomeného. Další tratě budeme otvírat postupně, jak nám to sněhové podmínky a technické zasněžování umožní,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. 

Ilustrační foto
Policie v Klatovech řeší poškození tří vozidel, vloupání a krádež drahého vozu

V prvních dnech chce areál přilákat lyžaře i na výrazné slevy. “Až do odvolání snížíme v úvodu sezony ceny skipasů zakoupených přes náš e-shop o 25 procent, v kamenné pokladně pak o 20 procent,“ vypočítává Kasík. Celodenní skipas pro dospělého tak v e-shopu vyjde na 668 korun, na kase na 712 korun, plná cena je 890 korun. Děti od 7 do 14 let na zaplatí 480, resp. 512 korun, oproti 640 korunám. Mládež do 18 let vyjde skipas na 593 či 632, oproti 790 korunám. Stejné slevy se vztahují i na celodenní rodinnou jízdenku, která dle běžného ceníku stojí 2155 korun - pro rodiče a neomezený počet vlastních dětí.

„Samozřejmě chceme lidi přilákat hned na úvod ve větším počtu a slevy taky reflektují dosavadní nabídku sjezdovek,“ dodává k tomu Kasík. Hned od tohoto pátku bude otevřena nová půjčovna lyží a dalšího vybavení v prostorách dokončované víceúčelové budovy, kde má též nové prostory i lyžařská škola nebo skiservis. Také již v pátek se otevřou obvyklá místa pro občerstvení, protože restaurace s 250 místy začne sloužit až v létě 2023.

Parkování pro veřejnost zdarma je jako tradičně zajištěno na hlavním areálovém parkovišti (200 míst) s přibližovacím vlekem a na městských Kaskádách (přibližně 500 míst). Jezdit po celém železnorudském údolí bude také již zdejší městský skibus.