„Na začátku září folklorní soubor Šumava fotil kalendář na rok 2021. Budeme slavit příští rok a kalendář je první vlaštovkou plánovaných oslav,“ uvedla za soubor Šumava Denisa Valentová.

1 - Ty nejlepší nápady se rodí u piva a nebylo tomu jinak ani tady. Slovo dalo slovo a při debatě o tehdy nově vznikající cyklostezce č. 38 se zrodil nápad, že by bylo dobré využít deset let zkušeností práce číšníka a otevřít občerstvení. Nápad vznikl v r
František Kadlec: Slovo dalo slovo a máme občerstvení i cykloteam

Kalendář představuje členy souboru nejen v tanečních kreacích, takže o zábavu měli všichni postaráno. Nezapomnělo se na bývalé členy ani na ty nejmenší. „Snažili jsme se vystihnout to, proč nás baví do souboru chodit. Na fotkách jsme zachytili nejen folklorní tanec jako takový, ale třeba i atmosféru souborového cestování. Důležitými tématy jsou pro nás důvěra a přátelství, které jsou mezi tanečníky nutné. Zasmáli jsme se u focení fotky na téma alkoholu, kterou fotili pánové v 6:30 hodin v neděli ráno na klatovském náměstí. Zapojili jsme bývalé členy, kteří se objeví například na fotce na téma vzpomínek,“ nastínila vzhled kalendáře Valentová.

Na fotografiích nebudou chybět ani děti z folklorního souboru Šumavánek.

Zároveň do kalendáře zařadili tradiční témata, jako jsou například Velikonoce.

Kalendář bude volně k prodeji během října nebo listopadu. Jeho zakoupením podpoříte fungování souboru a nákup nových částí krojů. Veškeré informace budou k dispozici na webu souboru Šumava.

Slavnosti v Kašperských Horách 2020.
Kašperské Hory zaplnila policie, nechyběla ani filmová Modrava