A u piva dostali nápad – všichni děláme muziku, tak založíme kapelu. Přibrali tři kamarády a skupina byla na světě. A protože polovina jejích členů jsou profesionální hasiči, dostala formace neotřelý název – Ohnizmar. Už mají za sebou několik vystoupení, naposledy se o vánočních svátcích představili ve své domovské restauraci Malibu v Klatovech. A míří výš.

„Kdybych nás měl zaškatulkovat, tak řeknu, že jsme něco mezi rockem, country a příjemným popíkem. Prostě pohodovka, nehrajeme žádné extrémy," popsal Ohnizmar zpěvák Michl.

Kapela hraje i některé skladby z dílny svého nejstaršího člena Karla Pivonky, ale na jejích vystoupeních jsou ke slyšení především převzaté věci. „Je to takový mix od Neila Younga přes Rolling Stones po Jima Hendrixe. Chybět samozřejmě nemůže ani Bob Dylan a české kapely, jako je Katapult," přiblížil repertoár kytarista a zpěvák v jedné osobě Waldmann a dodal: „Hrajeme to proto, že nás to baví, a baví to i naše kamarády. Až nás to přestane bavit, tak to zabalíme."
Kapela si pomalu získává na popularitě, zejména mezi hasiči (i díky dvěma speciálním hasičským skladbám), a tak není divu, že si Ohnizmar, i když hraje především pro zábavu, přece jen dělá určité ambice. „Už jsme odehráli několik koncertů, navíc každý hraje i v jiné kapele, takže určitá zkušenost tam je. Nemáme ambice tlačit se na klasické vesnické tancovačky, ale kdyby nás někdo pozval na nějaké vystoupení, tak bychom rádi zahráli," přidal další z šestice muzikantů Beran.