Zhruba sto třicet lidí se dozvědělo jak novinky z oboru, tak si našlo čas i na zábavu. „Na programu je několik přednášek, o zajímavostech i novinkách promluví například tajemník Asociace svazu chovatelů, ředitel hřebčince v Písku a další, lidé se mohou těšit i na ukázky kování v podání Jindřicha Vinčálka z Brna. A vše večer zakončíme zábavou,“ nastínil program jeden z hlavních organizátorů, rolník Václav Janda ze Zdeslavi.

„Setkání se konají už čtyřiadvacet let a ani jednou jsem nechyběl. Chodím sem proto, že se po roce setkám s lidmi, které jsem celý rok neviděl. Popovídáme si a probereme všechno možné, jako se to u piva prostě dělá,“ řekl Deníku Václav Maršálek z Pečetína, který chová dvacet koní.

Naopak poprvé na setkání zavítal Jiří Tureček z Petrovic nad Úhlavou. „Já doma žádné koně nemám, protože chovat koně není jen o tom mít je ve stáji. Když budu mít jednoho koně, zabereme mi to čtyři hodiny práce denně. A když dva, bude to tuplovaně. Ale koně mám moc rád, jsem vyučený chovatel koní. A proto jsem tady,“ uvedl Tureček.