Nebude to na pohřbu, neboť rodina se rozhodla pro rozloučení v úzkém rodinném kruhu bez obřadu, ale na dvou hudebních akcích.

„Teď v sobotu se koná v Dolní Lhotě muzikantské setkání BRK mini, na které dělal Radek svůj poslední plakát. Nebudeme ho pojímat jako oficiální rozloučení s Radkem, ale tiše tam na něj zavzpomínáme,“ řekl Deníku Sedláčkův dlouholetý kamarád Petr Říha, jenž Radkovi, který měl značné zdravotní problémy, už v minulosti opakovaně pomohl. A i teď spolu s dalšími muzikantovými kamarády stojí za koncertem, který bude velkou vzpomínkou na Radka Sedláčka. Konat by se měl 21. září od 13 do 22 hodin na klatovském náměstí a vystoupí tam skupiny Strip Dolls, kde hraje Sedláčků syn, Lord, Weget, Drsoň a další. „Akci jsme samozřejmě podpořili, vždyť Radek Sedláček je regionální legenda,“ řekla Deníku ředitelka Městského kulturního střediska Klatovy Věra Schmidová.

Na Sedláčka vzpomínají lidé nejen z Klatovska. „Jeho boj s úřední mašinérií i s vlastní nemocí byl pro mne smutným obrázkem, co všechno musí zvládat invalida u nás,“ uvedla Jana Brabcová z Plzně s tím, že nedávno poté, co se po mnoha měsících zase mohl dostat z bytu a jezdit na invalidním vozíku, začal Radek zase aktivně žít. „Umřel ve chvíli, kdy se připravoval k dalšímu rozletu, měl spoustu plánů,“ posteskla si Brabcová.

Náměstí v Železné Rudě dostává novou podobu.
V Železné Rudě dokončili první etapu náměstí