„Hned na jaře jsme po roční práci představili v kampani na Startovači naší deskovou hru, při které se kromě zábavy dozvíte spoustu zajímavých informací v kvízech o Šumavě, nasbíráte krásné fotky Šumavy a zároveň se dozvíte o tom, jak se chovat v národním parku. Hranici, která posunula hru do výroby, jsme vybrali během pouhých 24 hodin a nakonec se her vyrobilo přes 1500 kusů,“ uvedl Richard Brož.

V letošním roce se uskutečnila tři společná sázení stromů v rámci akce Tričko s příběhem. V šumavské přírodě se díky této akci zasadilo už více než 15 000 stromů. „Od letošního léta jsme díky Auto Nejdl z Klatov měli možnost využívat elektrické auto Škoda Enyaq na všechny naše akce, což nám velice usnadnilo jejich organizaci,“ poznamenal Richard.

Zorganizovali rovněž dražbu předmětů od olympijských sportovců, kteří jsou spojení se Šumavou a výtěžek věnovali Štefanovi Kanalošovi z Kašperských Hor na nákup nového invalidního vozíku. Šlo o více než 40 000 korun.

Ilustrační foto.
Tři jedenáctky řidiči štěstí nepřinesly

Lidé v rámci Koncertu pro čistou Šumavu s Markem Ztraceným uklidili desítky kilo odpadu ze šumavské přírody výměnou za lístky na jeho tajný koncert v přírodě. Bohužel musel být kvůli špatnému počasí přeložen a tak si ho lidé, kterých je přes 300, užijí v příštím roce.

„Naše otevřené dveře na Pancíři, které letos také pomáhají tím, že za každou fotku dveří na instagramu s označením #otevrenedvere přispějeme na dobrou věc. Komu, to se lidé dozví 24. prosince na našich sociálních sítích,“ sdělil Richard.

V rámci projektu vytvořili rovněž spousty krásných fotografií a videí ze Šumavy na jejich sociální sítě, napsali několik tipů na výlety, přednášeli na několika akcích a doplnili průvodce šumavskou gastronomii o několik dalších tipů.

„Na příští rok máme naplánované další zajímavé akce, ale jak už to u nás bývá, tak budou zase překvapením a lidé se o nich dozví sledováním našich sociálních sítí. A věřte, že je na co se těšit,“ slíbil na závěr Richard.