Černé vejce, thajský špíz s pikantní omáčkou, játra Š – ŤIN KAN, kuře FENG – MI TI, smaženou libanonskou rybu v těstíčku či plněné arabské lívance – to vše si mohou dát lidé o víkendu v restauraci hotelu Rual v Bezděkově u Klatov. Originální pokrmy z Číny, Indonésie, Thajska, Srí lanky, Indie, Japonska a Libanonu zde připravuje kuchař Zdeněk Schejbal z Klatov.

„Už od mládí jsem se o asijskou kuchyni zajímal. Vycestoval jsem proto do několika asijských států, kde jsem měl domluvenou stáž. Vařil jsem v Indii, Číně, Indonésii či Thajsku. Celý život se učím od asijských kuchařů,“ řekl Deníku 43letý kuchař, který dokázal na pánvích vykouzlit netradiční a zajímavá jídla.

„Asijská kuchyně se od naší liší tím, že je tam hodně zeleniny. Většina Čechů si myslí, že je tam hodně masa, ale je to naopak. Většinou je to dělané minutkově a na tenké plátky, protože to jedí hůlkami. Indická kuchyně se vyznačuje tím, že je složitější, jídla se dělají delší dobu. Většinou se maso dusí a je tam hodně koření. Thajská kuchyně je spíše pálivá. Čínská kuchyně je nejlepší na světě, ale u nás ji většinou dělají Vietnamci, takže není taková, jaká by měla být,“ dodal Schejbal.

Vybráno z jídelníčku

1 ks černé vejce 45,-

thajská zeleninová polévka s krevetami 35,-

200 g thajský špíz s pikantní omáčkou 165,-

150 g japonské hovězí plátky 130,-

150 g jižanské kuřecí nudličky 120,-

Kuře s černými fazolemi a hrachovými lusky 120,-

Smažená libanonská ryba v těstíčku 120,-

2 ks plněné arabské lívance s meruňkovou omáčkou 45,-