Čáry jsou napojované, někde do oblouku, jinde do ostrého úhlu a někde se pracovníci nedrželi ani předmalovaných značek. Dá se ale očekávat vylepšení.

Po nápravě značení volá klatovský starosta Rudolf Salvetr. „Na nový povrch Plzeňské ulice mám pozitivní ohlasy, takže si myslím, že ten se povedl. Ovšem na značení nelze říct nic jiného, než že stavbu znehodnocuje. Z mého pohledu je neuvěřitelné, jak je nakreslené. Neprodleně jsem žádal vedení ŘSD, aby se pokusilo zjednat nápravu. Aby se pokud to jen trochu půjde, značení opravilo, a uvedla se silnice do minimálně lepšího estetického stavu," okomentoval značení Salvetr.

S výsledkem není spokojeno ani ŘSD, které stavbu v takovémto stavu nepřevzalo. „Z 98% jde o perfektní stavbu. Značení se bohužel nepovedlo. Do úterý nám má Eurovia předložit návrhy, co s tím udělá. Bude to ale hodně obtížné, protože barva je v pórech. Určitě to ale nehodláme odstraňovat za cenu toho, že bychom poničili nový povrch," řekl Deníku vedoucí provozního úseku ŘSD ČR, správa Plzeň Michal Syřínek.

„Vodorovné značení v Klatovech pro nás provádí jiná firma. V tuto chvíli není ve finální podobě. Každopádně jeho podobu nyní řešíme s investorem a dotčeným dodavatelem. Vzniklá situace nás velmi mrzí, ale děláme vše pro to, aby byla zřízena náprava a řidiči v Klatovech byli spokojeni," vyjádřila se k dané situaci mluvčí společnosti Eurovia, která je zhotovitelem stavby, Iveta Štočková.