"Odborní zdravotníci nemocnice budou odebírat vzorky výhradně osobám doporučeným k odběru Krajskou hygienickou stanicí. Všechny ostatní, kteří nebudou indikováni k oběru, žádáme, aby k odběrovému místu vůbec nechodili. Prostor bude hlídán," informuje Rokycanská nemocnice na webu.

Mapka příjezdu a odjezdu k odběrovému míst v Rokycanské nemocniciZdroj: Archiv nemocnice

Odběrové místo je v zadní části areálu nemocnice. Z Voldušské ulice je příjezd k místu viditelně označen. Pacienti by měli k odběru přijet osobním autem. Odběrové místo bude v provozu denně od 8 do 14 hodin.

V průběhu týdne budou zprovozněna odběrová místa také v blízkosti Domažlické, Stodské a Klatovské nemocnice.

Průběh odběru

- Pacient indikovaný k odběru obdrží od Krajské hygienické stanice potvrzení s termínem a místem, kam se dostaví k odběru (email, SMS). Pokud pacient není indikován k odběru, bude odmítnut.

- Žádáme, aby pacienti přijeli k odběru osobním autem. Pokud přijdou pěšky, žádáme, aby měli doprovod a dodržovali při příchodu koridor pro osobní auta. K odběru indikovaní pacienti by v žádném případě neměli využívat hromadnou dopravu a měli by mít na obličeji roušku.

- Na místě zůstane pacient po celou dobu ve voze.  Prokáže se (občanský průkaz, cestovní pas) a doloží doporučení od KHS (mail, SMS). 

- Dále bude postupovat dle pokynů zdravotníků.

- Po dokončení odběru odjede označenou trasou z areálu nemocnice.

Zdroj: web nemocnice

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník