Šest minut po začátku nového roku se v Klatovské nemocnici narodilo první miminko tohoto roku. Malá Klotylda je navíc prvním novorozenětem v celém Plzeňském kraji.

„Holčička, která dostala jméno Klotylda, vážila 3590 gramů a měřila 50 centimetrů. Porod byl spontánní a poměrně rychlý, neboť maminka přijela do porodnice večer krátce před jedenáctou hodinou. Obě hlavní aktérky jsou v pořádku," sdělil Deníku mluvčí Klatovské nemocnice Jiří Kokoška.

Termín porodu malé Klotyldy byl určený na Silvestra. Maminka tomu ale prý moc nevěřila. „Podle ultrazvuku mi byl určen termín porodu na 31. prosince. Den před Silvestrem to ale vůbec nevypadalo, že by se k něčemu schylovalo a moc jsme tomu s partnerkou nevěřily," svěřila se Deníku maminka Klotyldy Hana Zíková z Klatov.

„Jelikož můj tatínek, Klotyldin dědeček, se také narodil na Silvestra, myslela jsem si, že by to pro něj byl krásný dárek k narozeninám. Od rána jsem začala uklízet celý byt a asi to pomohlo, protože večer jsem odjela do porodnice," popsala Zíková s tím, že o šest minut se Klotylda opozdila. I tak ale dědečkovi udělala velkou radost. „Nakonec jsme za to rádi. Je lepší být první v novém roce, než poslední v roce minulém," smála se maminka malé Klotyldy.

Zíková si pochvalovala, že Klotylda je moc krásná. „Už se na ni dnes rodina byla podívat a všem se moc líbila. Je úžasná," řekla hrdá maminka.

Na Klotyldu čeká doma čtyřapůlměsíční sestřička Matylda a také druhá maminka. „Tato jména jsme s partnerkou vybraly kvůli tomu, že obě jména jsou jména bojovnic," vysvětlila neobvyklá jména Zíková. Matylda prý znamená mocná bojovnice a Klotylda slavná bojovnice. „Už teď vidím, že jsme zvolily dobře," zasmála se maminka při pohledu na fotografy v místnosti.