S nápadem uspořádat tuto akci přišla Žaneta Soukupová. „Pracovala jsem jako školní asistentka v ZŠ Komenského a jelikož tam byli skvělí kolegové, napadlo mě udělat projekt, který pomůže. V té době jsme se s manželem starali o onkologicky nemocnou babičku a vím co to obnáší. Hledala jsem různé nadace a nejvíce se mi zalíbila Kapka naděje. Se svojí myšlenkou jsem jim napsala e-mail. Netrvalo dlouho a ozvala se mi paní, která byla nápadem nadšená. Pak už to šlo jako na drátkách,“ řekla Soukupová.

Koncert pro Kapku naděje v Horažďovicích.Zdroj: MěÚ Horažďovice

Oslovila kolegyně a zároveň sbormistryně Dagmar Kovačovou, Danu Slepičkovou, Martinu Pomplovou, Ivu Formanovou a Květoslavu Chodovou. „Na můj bláznivý nápad přistoupily a za to jsem jim moc vděčná. Nekonečné hodiny trénování, následné soustředění těch úžasných 120 dětí, které ochotně vystupovaly, byla velká dřina, která opravdu stála za to,“ poznamenala Soukupová.

Sázení stromků s WeLoveŠumava.
Na Šumavě přibyla tisícovka buků

Do kostela přišly během dopoledních koncertů i děti z MŠ Křesťanské a MŠ Na Paloučku i obě základní školy. Večerní koncert v kostele byl vyprodán, přišlo zhruba 450 lidí. Přispět také mohli lidé díky nákupu výrobků dětí před koncertem. „Je to neuvěřitelné, ale držela jsem v ruce šek a mohla tak za nás za všechny předat řediteli Kapky naděje Janu Fischerovi krásnou částku 55 555,-. Moc se to povedlo, nemohu stále uvěřit, že z tak malé myšlenky vznikla tak nádherná a velká akce, která pomůže potřebným. Velkou roli tady hrála spolupráce všech, protože sama bych tohle nikdy nemoha zvládnout,“ byla nadšená tvůrkyně myšlenky.

O vystoupení v kostele se postaraly dětské pěvecké sbory při ZŠ Komenského Horažďovice Poupata a Kvítek. Jejich výkon vhrnul mnohdy divákům slzy do očí. Koncert byl o pomoci a děti i sbormistryně byly nadšené, že se na něm mohly podílet.

Den rodiny v Klatovech.
OBRAZEM: Na klatovském náměstí slavili Den rodiny