Již v polovině ledna Deník informoval, že by Krysl mohl do konce měsíce rezignovat na funkci, podle serveru Česká justice mělo být důvodem údajně doporučení „z vyšších míst“. Poslední lednový denpředseda skutečně odstoupil. „Alexandr Krysl se k dnešnímu dni vzdal funkce předsedy Krajského soudu v Plzni ze závažných osobních a rodinných důvodů,“ uvedla mluvčí KS Jana Durná s tím, že více se končící předseda vyjadřovat nebude.

Rezignaci již obdržel i Hrad. „Příslušný list byl dnes doručen do Kanceláře prezidenta republiky,“ potvrdil Deníku mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. K důvodům odstoupení ani případnému nástupci se nevyjádřil.

Krysl měl od počátku špatné vztahy s podřízenými. Soudci si stěžovali např. na v podstatě nulovou komunikaci ze strany předsedy. Krysl podal mj. kárnou žalobu na jeden ze senátů či na místopředsedkyni soudu, na druhou stranu si na něj stěžovali podřízení soudci u nadřízeného Vrchního soudu v Praze. Ten předsedu KS potrestal výtkou, proti níž se Krysl brání správní žalobou.