Když ráno přijeli, před dveřmi našli cestovní tašku, v níž byla malá koťata. Těžko říct, jak dlouho tam byla a kdo mohl takovou věc udělat.
„Charitativní bazar pořádáme na potřeby pro kočky, které jsou v naší péči. Například na veterinu, na stelivo a podobně. Nyní máme v péči 132 koček a od dnešního dne ještě dalších pět, které někdo nechal před sokolovnou. Věděl, že tady bude kočičí bazárek, tak je tady nechal v cestovní tašce," řekla Hana Fuksová z útulku pro kočky v Žikově.

Před začínající zimou nejvíce potřebují domov pro kočky, které jsou v útulku. „Hledáme lidi, kteří by mohli poskytnout dočasnou péči pro naše kočky. Zaplatíme jim veterinu, krmení, stelivo, ale potřebujeme je někam dát. Koťata jsou nyní všude a sama zimu nepřežijí," sdělila Fuksová.

BAZARY MAJÍ ÚSPĚCH

Lidé, kteří nemají možnost si vzít kočku do péče, a přesto by rádi pomohli, mohou zvolit virtuální adopci nebo darovat věci na podobné bazary, který se konal v sobotu v Klatovech. Jsou hojně navštěvované a výtěžky z nich pomáhají. „Lidé nosí čím dál více věcí a čím dál více pomáhají. Během posledních dvou bazárků se podařilo vybrat osmdesát tisíc korun, což je pro nás velká částka. Moc za vše děkujeme lidem, kteří pomáhají," dodala Fuksová.