Autor Karel Sedláček, původně hlasatel plzeňského rozhlasu a později redaktor Rádia Svobodná Evropa, procestoval Ameriku křížem krážem a své zážitky shrnul do sbírky fejetonů, v nichž se dívá na USA českou optikou. Formou vtipných postřehů a příhod podává osobní svědectví o životě a přírodních krásách a v autentických reportážích zavádí čtenáře i do míst, kam se běžný turista nedostane.

Rekordní odběry Jiřího Čiháčka a Václava Pikeše.
Dva dárci mají rekordních 400 odběrů

Toulal se velkými městy i pustými pouštěmi, podzemními jeskyněmi a vysokohorskými masivy, obdivoval umělecké galerie i muzikály, nechal se ohromovat konstrukcemi mostů a přehrad i architekturou mrakodrapů, se zatajeným dechem se procházel laserovými laboratořemi a po vojenských základnách, navštívil výzkumné centrum NASA i největší solární elektrárny. Vyhrál milion dolarů v Las Vegas a stal se předmětem šikany dopravní policie.

Také ale vozil vnuky do školy, kde se učili tleskat úspěchu druhého. Výsledkem je kniha reportáží z nevšedních míst a fejetonů.

Sofie Vosková z Horažďovic (3100 g) se narodila ve strakonické porodnici 5. ledna v 11.53 hodin. Rodiče Karel a Nikola se na prvorozenou dceru těšili.
FOTO: Koukáme na svět