Ta ale nabídne mnohem více. Již v pátek večer odstartuje koncertem Jakuba Smolíka v kostele na Mouřenci. Při něm sklářská královna Lucie I. vyzvedne korunovační klenoty, které předloni vyrobili místní skláři.

„Poté zažehneme oheň, který symbolizuje sklářskou výheň ,a půjdeme coby světelný průvod z Mouřence dolů do údolí. Oheň předáme sklářům a ostatním lidem jako znamení, že začala pouť,“ popsal letošní novinku organizátor Lukáš Milota.

Od sobotního rána můžou zájemci přicházet do sklárny v Anníně, kde můžou pozorovat výrobu skla, a nebo do manufaktury v Rajsku, kde uvidí broušení skla nebo vinutí perlí. Ve 14 hodin vyjdou z obou skláren slavnostní průvody a zamíří do centra Annína. Tam se rozhodne, kdo bude (staro)novou sklářskou královnou.

Poté bude pokračovat bohatý program, mimo jiné vystoupením Nezmarů. Večerní zábavu doplní po setmění ohňová a světelná show. V neděli po 11. hodině projde Annínem procesí, které bude zakončené mší svatou, těšit se můžete i na harfistku Katarínu Ševčíkovou a sopranistku Valentýnu Mužíkovou.

Hrady CZ ve Švihově budou pro klatovskou skupinu Adys premiérou na velkých festivalech.
Hrady CZ rozpálí letos nově i kapela Škwor