V rámci tradiční poutě v Klatovech bude o nastávajícím prodlouženém víkendu probíhat několik akcí. Mnoho občanů navštěvuje město a projevují zájem se o různé výstavy i hudební vystoupení, stranou nezůstává ani staročeský trh a zejména pro děti jsou připraveny pouťové atrakce. Současně bude probíhat mezinárodní folklorní festival.

Policisté chtějí upozornit návštěvníky, aby byli obezřetní a svou neopatrností nevytvářeli podmínky k páchání trestné činnosti. Samozřejmě nejdříve upozorníme řidiče, kteří musí počítat s několika dopravními omezeními. V rámci prevence předcházení trestné činnosti se zaměříme na oblast vloupání do vozidel a také doplníme několik rad, jak se nestat obětí kapsáře.

DOPORUČENÍ POLICIE ČR:

DOPRAVNÍ OMEZENÍ

Řidiči se musí ve městě připravit na několik omezení v silniční dopravě.

Ve střední části města bude 7. a 8. července uzavřeno náměstí a Plánická ulice, jejíž přilehlé ulice budou neprůjezdné a jsou připraveny objízdné trasy.

Z uvedených důvodů řidiči respektujte dopravní značení a buďte ohleduplní i k chodcům, kterých bude v celém městě větší počet než v jiných dnech.

Policisté ve spolupráci s městskými strážníky budou při zvýšeném výkonu služby dohlížet na veřejný pořádek a na bezpečnost i plynulost silničního provozu.

Klatovská pouť 2017
Pouť uzavře některé ulice

KRÁDEŽE AUTOMOBILŮ A VĚCÍ Z VOZIDEL

  • doklady neponechávejte ve vozidle
  • nenechávejte uvnitř na viditelných místech cenné věci
  • před odchodem zkontrolujte uzamčení
  • pečlivě se starejte o klíče od auta
  • překontrolujte funkčnost centrálního zamykání.

Pokud zjistíte podezřelou osobu, která se pohybuje mezi zaparkovanými vozidly nebo už do nějakého vozidla vnikla, okamžitě volejte Policii ČR linku tísňového volání číslo 158.

KAPSÁŘI - využívají chvilkové nepozornosti občanů a odcizují těmto věci, které mají při sobě, dodržujte následující rady:

  • doklady a peníze oddělujte zvlášť
  • peníze a platební karty ukládejte do vnitřních kapes obleku
  • nenoste peněženku či doklady v zadní kapse u kalhot
  • kabelku nebo tašku nosit těsně u těla
  • peníze, doklady či jiné cennosti nedávejte do batohu na zádech, kam nevidíte.

Věnujte pozornost bezprostřednímu okolí a mějte své věci stále pod kontrolou.

Pirátský den ve Svéradicích.
OBRAZEM: Piráti řádili ve Svéradicích

Pokud došlo ke vloupání do vozidla nebo se stanete obětí kapsáře, neprodleně zamezte zneužití odcizených osobních dokladů a oznamte ztrátu příslušným úřadům nebo na Policii ČR. Při krádeži platební karty proveďte ihned blokaci v příslušném peněžním ústavu, aby nemohl pachatel vybírat finanční prostředky prostřednictvím odcizené karty. Pokud ztratíte mobilní telefon - doporučujeme učinit příslušná opatření u svého mobilního operátora.

Přejeme všem návštěvníkům akcí hezké zážitky a dodržujte uvedené rady Policie ČR.

Mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová