I když sobotní pilotní díl seriálu Policie Modrava byl vysílán už potřetí, dívalo se na něj 1 820 000 diváků. O tři sta tisíc tak překonal i televizní noviny na TV Nova, což se podaří jen málokdy. „Jsem velmi šťastný, že tolik diváků sledovalo pilotní díl. Prací na seriálu Policie Modrava jsem strávil sedm let, takže je to pro mne určitá satisfakce. Doufám, že se divákům budou líbit i další premiérové díly. Máme připravených ještě 15 dílů, vysílat se budou každou neděli ve 20.20 hodin na TV Nova," pochvaloval si v neděli autor celého projektu a režisér Jaroslav Soukup.

Po nedělním vysílání druhého dílu nazvaného Ranč mohl být ještě spokojenější – sledovanost dosáhla 1 989 000 diváků. „Je to fenomenální úspěch, kterého v posledních letech nedosáhl žádný seriál," neskrýval v pondělí nadšení Soukup.

Nadšený není jen on. S velkým zájmem očekával televizní vysílání i majitel sušické pohřební služby Miroslav Adámek, kterého mohli televizní diváci vidět hned v prvním dílu. A zahraje si i v několika dalších. „Moc jsem se na vysílání těšil. A jsem moc spokojený, opravdu se to povedlo. Je to perfektně udělané, navíc je to všechno točené v šumavské přírodě. Takže věřím, že zvláště v našem regionu bude mít seriál obrovskou sledovanost," řekl Deníku Adámek, kromě něhož si v Policii Modrava zahrála i řada dalších obyvatel Klatovska. Například legendární šumavský učitel Emil Kintzl. Ten se ve druhém dílu objevil hned dvakrát. Za prvé jako postava, to ho ovšem hraje Ladislav Mrkvička. V dílu si ale zahrál osobně i Kintzl, jenž se na obrazovkách objevil jako anonymní strávník v jídelně.

Sobotní tabulka sledovanosti

1. Policie Modrava                        1 820 000 diváků – TV NOVA
2. Televizní noviny                           1 524 000 diváků – TV NOVA
3. Jak vytrhnout velrybě stoličku      704 000 diváků – ČT1
4. Konečná                                       602 000 diváků – TV NOVA
5. S čerty nejsou žerty                      501 000 diváků – TV Prima