První místní i přespolní se začali shromažďovat před hasičskou zbrojnicí už s hodinovým předstihem. „Čekal, jsem, že dorazí jen hrstka místních, ale sjeli se sem obyvatelé i z okolních vesnic. Jsem za to strašně moc rád, i za to, že TV Nova něco podobného uspořádala,“ řekl dojatě režisér Soukup. Zájem o možnost sledovat vysílání po boku režiséra a populárních herců byl veliký. „Když se objevila informace, že tvůrci Policie Modrava přijedou do Srní, volali mi lidé až z Karviné nebo Ostravy, že by rádi přijeli. Na to opravdu nejsme zvyklí,“ doplnil starosta Srní Václav Veselý.

Boušková, Mahdal, Enčev

Na promítání kromě režiséra dorazili i herci Jana Boušková, Zdeněk Mahdal nebo představitel klíčové epizodní role automechanika Milan Enčev. Šumavané měli možnost se se svými oblíbenými hrdiny nejen vyfotit, ale i pohovořit o zážitcích a zajímavostech z natáčení.

Ptali se samozřejmě, jestli jde opravdu o poslední řadu. „Se seriálem jsem se definitivně rozloučil. Šumava mě ale stále láká, rád bych jí ještě věnoval například televizní film, ale uvidíme, jestli přijde námět, který mě nadchne a který by mohl bavit diváky třeba podobně jako Policie Modrava,“ řekl Soukup.

Vloupání do cizího objektu. Ilustrační foto
Pětkrát se vloupal do stejného domu. Naposled ho chytil majitel při útěku