Tělocvična už byla nevyužívaná, protože byla vedle školy postavena nová sportovní hala. Proto nastala otázka, co s budovou. „Nakonec byla budova předělena napůl, ve spodní části jsou dvě třídy mateřské školy a v horní učebna pro literárně-dramatický obor ZUŠky a vedle nový prostor pro školní klub,“ uvedl ředitel školy Richard Nový.

Nové prostory přišly škole velmi vhod, protože v posledních pěti šesti letech museli odmítat děti, které nemohli do mateřské školy přijmout. „Nyní máme školku v Soběšicích pro 15 dětí, v Kašperských Horách, kde je kapacita 56 dětí a nyní novou třídu pro 20 dětí. Nyní máme ještě zhruba deset volných míst, takže můžeme ještě přijímat. Máme i více tříd v základní škole, takže jsme potřebovali další prostor, který jsme získali po přesunutí školního klubu a ZUŠka už se nemusí dělit o učebny se školou,“ pochvaloval si ředitel.

Za navýšení kapacity pro školku je ráda i starostka města Bohuslava Bernardová, kterou trápilo několikaměsíční zpoždění. „Stavba měla být hotova v prosinci loňského roku, ale nakonec jsme ji přebírali až 30. srpna, ale 2. září bylo již vše pro děti připraveno. Zatím jsou náklady více než 21 milionů korun včetně DPH, ale ještě s firmou jednáme. Vše je hrazeno z rozpočtu města,“ sdělila Bernardová.

Oslavy 600 let obce Mokrosuky.
GALERIE: Odhalený pomník lékaři Václavu Vojtovi vhrnul lidem slzy do očí