„Dnešní den vyhradilo okresní sdružení hasičů vyřazovacím kolům v hasičských soutěžích pro okres Klatovy. Odehrávají se čtyři vyřazovací kola, a to v Mochtíně, v Malém Boru, ve Strašíně a v Nýrsku. Z těchto kol postupuje prvních šest družstev do okresní soutěže, která se koná příští týden v Dlouhé Vsi. Soutěž v Mochtíně je určena pro obvod Klatovy a Švihov. Maximální počet družstev může být 27, ale bohužel už se nám delší dobu nestává, že by jich tolik přijelo. Dnes zde soutěží 18 družstev v požárním útoku a požární štafetě a pro malý počet družstev jich do okresního kola postoupí pouze pět," informoval člen odborné rady velitelů Jiří Volejník.

I když je na klatovském okrese 32 okrsků, tak ne všechny se soutěží účastní. „Z každé okrskové soutěže mají možnost postoupit tři družstva, ale bohužel někdy přijedou jen dvě nebo například z okrsku Červené Poříčí nejezdí nikdo. Což je škoda, protože kdyby nás tady bylo alespoň 26, tak by mohlo postoupit až sedm družstev do okresní soutěže, takže tím, že někteří nejezdí, ubírají možnost startovat na okresní soutěži dalším družstvům," vysvětlil Volejník, který dodal: „Klatovský obvod je hodně silný. Máme tady Habartice, které jsou dlouhou dobu špičkou na okrese, dalšími dobrými jsou například Dehtín, Střeziměř."
Po napínavém boji a s rozdílem několika vteřin do okresní soutěže postupují Petrovice u Měčína, které zvítězily, Tupadly, které získaly druhé místo, Měčín se třetím místem, Habartice ze čtvrtého místa a Dehtín, který skončil na pátém místě, a stal se tak posledním postupujícím.