Loučení se školním rokem si stovka chlapců a dívek spolu s učiteli parádně užila.

Poslední školní den odstartovalo v měčínské škole vystoupení tamního pěveckého sboru, poté byli oceněni nejšikovnější sportovci školy a pak už se všichni rozloučili s deváťáky. Hlavní roli při loučení hráli prvňáčci. „Je to už taková naše tradice. Na začátku školního roku vítají deváťáci nové prvňáčky a na závěr školního roku se prvňáčci loučí s deváťáky," vysvětlila Deníku ředitelka školy Václava Čejková.

Při loučení odcházejících žáků s učiteli sice převládaly úsměvy, ale na obou stranách ukáplo i pár slziček. „Úplně mě to dojalo. Neudržela jsem se, když jsme brečeli my i učitelé. Bylo to tu dobré," vysvětlila vlhko pod očima deváťačka Štěpánka Břachová.

Pak ještě ředitelka školy, kterou navštěvovalo v právě skončeném školním roce 101 žáků, ocenila kluky a dívky, kteří ústav nejlépe reprezentovali, a už se mohla rozdat vysvědčení. Nejnatěšenější byli samozřejmě ti nejmenší. Nemohli se dočkat nejen známek, neboť úplně všichni měli vyznamenání, ale i prázdnin, které měčínským školákům již poněkolikáté začaly kvůli rekonstrukcím o několik dnů dříve než ostatním dětem. „Mám velkou radost ze samých jedniček i z toho, že máme prázdniny delší než ostatní děti. Hned dnes pojedu na týden k tetě," svěřil se prvňáček Matěj Linhart.