„Pořadatelem je obec Hamry a Sportovní klub Hamry. Organizaci soutěže a veškerou přípravu ale zajišťuje sportovní klub. Hlavní částí je dřevorubecká soutěž amatérů, zároveň se zde ale koná i kvalifikace na mistrovství republiky v hodu oboustrannou sekerou, což organizuje Jiří Vorlíček, mistr republiky,“ sdělil starosta obce Petr Křovina.

Dle jeho slov se kvalita soutěže stále drží a je oblíbená. „Myslím si, že se soutěž drží i v počtu diváků i soutěžících. Vystřídá se zde okolo dvou set diváků. Dřevorubců je okolo deseti, dnes tedy osm,“ dodal Křovina.

Vorlíček byl rovněž rozhodčím při soutěži, proto představil právě on disciplíny, které na soutěžící čekaly. „V první části projdou sedmibojem, kde je čeká výměna řetězu, odříznutí kotouč z volně stojícího polena, kombinovaný řez, řez na přesnost, dále otevření dřevorubecké závory, řezání pěti půlkotoučků a na konec rozseknutí polene na čtyři štěpiny. Druhou disciplínou budou odvětvování a třetí je hod sekerou.“

Nejlépe si s těmi disciplínami poradil Miroslav Chrust z Karlových Varů, druhý byl Oldřich Elis z Olešnice a třetí Marek Knotek z Kladna. Nejlepším z domácích byl Láďa Šprinz, který měl bramborovou medaili.

Ilustrační foto.
Ženu týral déle než rok a půl