V ulicích byly k vidění davy lidí, které se šly podívat na trhy na náměstí, užít si atrakce nebo se podívat na výstavu drobného zvířectva, která je již nedílnou součástí poutě. „Letos se představilo 54 vystavovatelů. K vidění bylo asi 190 králíků, různé druhy holubů, expozice zlatých bažantů, drůbež a exotické ptactvo jako papoušci, korely a podobně. Součástí byla bohatá tombola, o kterou byl velký zájem. Dopoledne se tam tvořily velké fronty. Jsme tak s návštěvností velmi spokojeni," řekl předseda sušických chovatelů Jiří Jiřík, který dodal, že počet vystavujících byl přobližně stejný jako v minulém roce.

Hodně rušno bylo také ve Volšovské ulici, kde byly rozprostřeny atrakce. „Obešel jsem skoro všechny, které tedy nejsou jen pro prcky. Líbí se mi ty, kde lítám ve vzduchu, ty jsou super," řekl dvanáctiletý Roman Švátora.

O něco méně nadšeni byli rodiče, kteří museli sáhnout hlouběji do peněženky. „Syn sice rád chodí na atrakce, kde létá ve vzduchu, ale také jde o ty nejdražší, což si moc neuvědomuje," pousmála se Romanova maminka Ilona.

„Ale naštěstí je to jen jednou za rok, tak mu to samozřejmě dopřejeme. Přibližně tady necháme okolo dvou tisíc za víkend," dodala Švátorová.

Pobavit se lidé mohli také na ostrově Santos, kde měla koncert skupina 2 & ½ chlapa, v PDA hrál Kabát revival a v Sokolovně se konala party Summer Closing.