Samotnému natáčení předcházely přípravy v maskérně, ve kterou se proměnila jedna místnost hotelu ve Zdíkově. „Když se dívám, jak vedle líčíme kluky, tak jsem se vrátil o jedenáct let v čase. Je to pro mě neuvěřitelná záležitost. Tentokrát je autorem scénáře Marek Epstein, který příběh napsal do městečka. Jde o volné pokračování, nenavazuje na první díl. Nebe ale zůstává. Diváci tak stále uvidí Jiřího Bartošku jako Boha a Kláru Issovou jako Pannu Marii. Chybět samozřejmě nebudou anděl Petronel v podání Ivana Trojana a čert Uriáš, kterého hraje Jiří Dvořák. Významnou roli tam má chudá vdova Magdaléna, kterou představuje Vica Kerekes, se svou dcerou Anežkou, tu ztvárnila Anička Čtvrtníčková. Jednička byla o schopnosti obětovat se a dvojka přináší téma o schopnosti odpustit nepříteli," uvedl režisér Strach.

Ve druhém díle jde o to, že čert s andělem najdou v muzeu vševědoucnosti nebeské kromě jiného i strom s „rajským" jablkem, které jim omylem upadne na Zem. „Což je hrozné, protože jde o jablko poznání, a kdyby si do něj někdo na Zemi kousl, tak ví totéž co Pán Bůh. To on ale nemůže dopustit a vyšle tuto zásahovou jednotku na Zemi, aby ho našla. Město je ale plné jablek, takže je obtížné najít to pravé," popsal zápletku Strach.

Také přiznal, že se nechtěl připravit o to, aby alespoň část filmu natočil na Šumavě.

Připsal si část, kdy Petronel a Uriáš spadnou do zasněžené Šumavy. „Koho Pán Bůh miluje, toho sněhem navštěvuje, takže v noci sníh napadl. Udál se zázrak jako u prvního dílu, kdy jsme přijeli na Šumavu, nikde ani vločka sněhu, a noc před natáčecím dnem napadl sníh, aby to bylo krásné. Natáčení na Šumavě v lokacích, jako jsou Zhůří a Křemelná, by nebylo možné bez pomoci Národního parku Šumava a Horské služby," řekl Deníku Strach a dodal, proč si vybral právě Zhůří: „Kousek nahoře, asi 500 metrů, jsem točil pohádku Tři životy, takže to tady znám jako své boty. Byla to snadná volba, jen jsme čekali, jak to bude se sněhem. Teď by Mrazík záviděl."

Na Šumavě se natáčelo jen jeden den, poté se štáb přesunul do Českého Krumlova, kde podle režisérových slov nikdo dlouho nefilmoval.
Režisér přiznal, že se lidé nejvíce smáli, když byli na scéně čert s andělem. „Podle této zkušenosti jsme stavěli i dvojku, takže tito dva nám takřka neslezou z plátna," slíbil Strach.

Natáčení si dva hlavní aktéři užívají. „Těšil jsem se, ale s takovou mírnou obavou, že lidé budou srovnávat. Je to trochu ožehavější, než když se točí sólo. Nečekal jsem, že jednička bude mít takový úspěch. Že to tak je, jsem si ověřil. Když se mě někdo zeptá, co budu dělat, a já řeknu, že točíme Anděla Páně 2, tak všichni zjihnou a řeknou, že je to dobře, že se těší," uvedl Trojan, který pokračoval: „Jsme rádi, že jsme s Uriášem oblíbení, ale jsem takový obezřetný, nadšení v sobě dusím. Vždy, když dostanu nabídku, tak z euforie přecházím do mírné deprese, aby vše dopadlo dobře, a nyní je to zvýšené ještě tím, že jde o pokračování a že očekávání bude asi velké," podotkl Trojan.

Ztížené natáčení měl jeho parťák čert, jelikož byl na antibiotikách. Kostymérky se ale o herce staraly a snažily se je dostatečně obléci. Aktérům patří velký obdiv za to, jak se s natáčením ve sněhu a velkém chladnu popasovali. Špičkování mezi hlavními hrdiny nechybělo ani před, ani za kamerou. „Budeme se o špičkování snažit i ve druhém díle. Scénář je i tak napsaný. U těchto dvou kamarádů do deště by měl být zachovaný pink ponk jako v prvním díle," slíbil Dvořák, který dodal, že ho úspěch těší. „Když děláte něco a ještě to má takovouto odezvu, tak si člověk říká, že ten čas nebyl strávený zbytečně," usmíval se Dvořák.

Anděl Páně má 28 natáčecích dnů, je určený pro kina a 1. prosince by měl mít premiéru. „Budu rád, když se na film přijdou lidé podívat. Chodím ke svému divákovi bos a s pokorou. Budu rád, když se dostane do srdcí lidí jako jednička, která měla až nečekaný úspěch," uzavřel režisér.